Batavierenrace

 In Nieuws

Onder leiding van Erik is er hard getraind voor de Batavierenrace op de dinsdagen tijdens de tweede ronde van de toss. Iedereen kon meedoen en trainen op zijn eigen niveau.

Door de bata is slow dit jaar ook nog eens heel positief in het nieuws gekomen! Niet omdat we de bata hebben gewonnen, we waren namelijk 161e (van de 368 teams), maar omdat de nachtploeg een meisje van een ander team heeft geholpen. Ze ontdekte namelijk na haar etappe toen ze in de bus zat dat ze nog het officiële deelnemersbandje om haar pols droeg. Ze moest dus als de wiedeweerga terug naar de herstartplek in Ulft om haar bandje door de jury te laten knippen als bewijs van deelname. Onze ochtendploeg was zo lief om haar mee te nemen in de bus naar de herstartplek in Ulft.

Zoals ook in dit stukje te lezen is, zijn er altijd wel onverwachte problemen tijdens de bata. Hoe meer tegenslagen, hoe mooier de herinneringen en hoe sterker de band tussen de teamleden. Bij de ochtendploeg ging er namelijk iets fout tussen etappe 13 en 14. Fenna en Loes R. hadden etappe 12 en 13 gelopen, maar waar stonden de mannen van het team met het busje? Bij het einde van etappe 14, dus bij het begin van etappe 15. Hierdoor moesten we etappe 14 helaas overslaan, maar Wouter K. kon wel vol goede moed beginnen aan etappe 15, nadat de mannen Fenna en Loes R. hadden opgehaald met het busje bij de goede etappe. Helaas eindigde etappe 15 voor Wouter K. ook niet al te best, want hij liep een runners knee op en kwam strompelend bij het einde aan. Verder misten we tijdens de bata een iemand in de nachtploeg en iemand in de ochtendploeg. Daarom dacht Teun: ‘die etappes ren ik dan nog wel even extra’.

Nadat alle lopers aan waren gekomen op het sportterrein in Enschede, werden de tenten opgezet en kon iedereen even uitrusten. Daarna had T.C. Ludica voor ons een gezellige BBQ geregeld.

Na de BBQ was het grote feest, waarbij de meeste lopers nog tot diep in de nacht door hebben gefeest. Er waren maar een paar lopers die daar niet meer genoeg energie voor hadden.. Zij zijn in hun tent meteen in slaap gevallen.

Laatste berichten

Laat een bericht achter

0