Competitie valt (deels) in het water!

In Nieuws

Zaterdag

Na drie weekenden van zonneschijn en sluierbewolking moesten we er in het vierde weekend toch aan geloven. Door de harde regenval heeft een aantal middagteams hun wedstrijden moeten staken. Gelukkig hebben we nog mooie verhalen en uitslagen van de ochtend. Hier komen ze!

Op deze frisse herfstdag hebben we er veel dikke overwinningen uit kunnen slepen. Gemengd 1, 3, 6 en 9 hebben met een uitslag van 5-0 weer laten zien dat mannen en vrouwen samen in een team een goede combinatie is bij Slow! Ook Dames 1 en Heren 2, 4 en 5 hebben er een 6-0 overwinning uit kunnen slepen. Klasse!

Bij Heren 1 ging het vandaag helaas niet zo voorspoedig. Met 3-0 achter zijn zij de competitiedag gestopt. Dat het bij de tegenstanders van Heren 1 ook niet gemakkelijk ging, lieten zij aan alle andere teams op het sportcentrum weten. Met de woede-uitbarsting ‘KUTBANEEEEN’ was meteen iedereen op de hoogte. Misschien een subtiele hint naar het sportcentrum dat we niet de meest ideale banen hebben om op te spelen?

De meest opvallende verschijning van vandaag moet wel Gemengd 3 geweest zijn. Er was namelijk sprake van een heuse teamkleding-ruil. David, Wouter, Femke en Claire waren vandaag voor één dag Davina, Wanda, Ferry en Klaas. De heren fladderden rond in hun rokje over de tennisbaan en de dames domineerden hun wedstrijden in een (iets te groot) shirt en broekje. Ondanks dat ze met een 5-0 overwinning de baan zijn afgekomen, verheugen ze zich erop om volgende week weer in hun eigen kleding te mogen stralen.

Na de gebroken pols van vorige week, moest er dit keer helaas weer iemand aan geloven. Imre brak op een ongelukkige manier zijn vinger en kon daardoor niet beginnen met de wedstrijd. Gelukkig had Heren 4 snel Sang als invaller kunnen oproepen. Uiteindelijk hebben zij met 6-0 de dag kunnen afsluiten. Chris heeft er alles aan gedaan om deze 6-0 overwinning binnen te slepen. Terwijl de rest van de banen inmiddels verlaten waren vanwege de stromende regen, bleef Chris staan en heeft hij zijn wedstrijd met 6-4, 6-0 gewonnen!

De mannen van Heren 3 hebben wel gewacht totdat de regen gestopt was. Zij hebben hun wedstrijden allemaal uitgespeeld en 5-1 gewonnen! Ook bij Heren 3 waren er medische problemen. De tegenstander van Jos ging aan het eind van de tweede set door zijn enkel en kon daardoor de wedstrijd helaas niet afmaken. Leon kon zich na een moeilijke eerste set herpakken en is er toch nog met de winst vandoor gegaan (2-6, 6-2, 6-2). Robin en Jos hebben in hun dubbel de tweede set met 6-0 gewonnen. Teampuntjes!

Ook Heren 5 heeft een aantal spannende resultaten: de dubbel van Xyqu en Michael is in een spannende supertiebreak (10-8) beslist in het voordeel voor Slow! Daarnaast heeft Gijs zich goed kunnen herpakken. Na een spannende eerste set (5-7), heeft hij de wedstrijd goed naar zijn hand kunnen zetten met een eindscore van 5-7, 6-4, 6-1.

Zoals al gemeld, hebben ook een aantal teams hun wedstrijden moeten staken door de regenval. Het weer houdt helaas geen rekening met de spanning van de wedstrijd. Zo heeft Marijn (Gemengd 5) zijn wedstrijd moeten staken op een 6-2, 6-7, 4-1 achterstand. Hopelijk kan Marijn zich goed herpakken wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld!

Zondag

Het weer van zondag was beter dan zaterdag. Af en toe kwam er zelfs een zonnetje tevoorschijn! Met goede moed verschenen de drie zondagteams op de banen van het sportcentrum.

De zondag is geëindigd met wisselend resultaat, waar van de drie teams alleen Heren 2 er met de winst vandoor is gegaan. Hierbij is het heugelijk om te melden dat Koen zijn eerste officiële wedstrijd heeft gewonnen! Samen met Wouter hebben zij na een spannende wedstrijd de winst naar zich toe kunnen trekken (7-6, 7-6).

Dames 1 heeft een spannende dag achter de rug gehad, die is geëindigd in een gelijkspel. Eline en Romy hebben hun spannende dubbel helaas niet gewonnen, en hebben de supertiebreak met 11-9 verloren.