Competitie vol drama en actie!

 In Geen categorie

Toen de weersvoorspellingen steeds ietsje positiever werden was het snel duidelijk dat het weer een memorabel competitieweekend zou worden. Het was een hectisch weekend vol spannende potten, onhandige acties en zelfs een gewonde tennisster!

Zaterdag

De gemengde teams hebben waarschijnlijk flink lopen trainen afgelopen week. De uitslagen liegen er in ieder geval niet om: van de 14 Slow teams zijn er 10 met een 5-0 overwinning naar huis gegaan! Deze fantastische statistiek moest even los benoemd worden, mannen en vrouwen samen in een team blijkt een hele goede combinatie in ons mooie cluppie!

Een minder leuk nieuwtje op de zaterdag was het ziekenhuisbezoek van een tegenstander van Gemengd 12. De levensgevaarlijke, ultiem slechte, altijd gladde maar oh zo harde banen van het Sportcentrum hebben een nieuw slachtoffer gemaakt. Het was een kwestie van pols vs tennisbaan, en zoals vaker kwam de tennisbaan als winnaar uit de bus. De tegenstander heeft in het ziekenhuis foto’s moeten laten maken, waaruit bleek dat haar pols was gebroken. Wij wensen deze dame een heel voorspoedig herstel op, hopelijk durf je ooit nog langs te komen op onze dramatische banen!

Boven op de pech bij onze banen, heeft Femke van Gemengd 3 uit bij Quick ook nog bijzondere problemen veroorzaakt. Het is voor ons niet helemaal duidelijk hoe het precies gebeurde, maar de eindscore was dat het net helemaal kapot was. Femke beweerde dat ze alleen maar een beetje op het net leunde, maar dit klinkt toch niet helemaal geloofwaardig. Wij denken zelf dat er stiekem toch wat frustratie uit moest en Femke daarom maar besloot het net kort en klein te slaan. Gelukkig hebben ze bij Quick de zaken goed op orde, en hing er een prachtig nieuw net in enkele minuten. Volgende keer je wel wat meer inhouden Femke!

Omdat veel mensen zo extreem goed gepresteerd heeft afgelopen weekend zijn de bagels dit keer eigenlijk te veel om op te noemen. Geen zorgen, ondanks dat ze hier niet genoemd worden tellen ze wel gewoon mee in de Teamstrijd! Er zijn wel een paar prestaties die nét boven de rest uitkomen. Zo heeft Marijn (Gemengd 5, 5-0 gewonnen) een adtje gestrekt uitgedeeld aan zijn tegenstander. We hebben helaas nog geen bericht gekregen dat de tegenstander deze ook echt uitgevoerd heeft. In de dubbel had Marijn misschien medelijden gekregen, samen met Wouter gunde hij de tegenstanders nu wel een game (6-0 6-1). In hetzelfde team zat ook de Supertiebreak-strijder van het weekend. Puck heeft zowel in de mix met Wouter, als in de dubbel met Francis de supertiebreak over de streep getrokken. Dit was ook nog eens allebei met 10-6, een hele mooie prestatie!

Manouk (Gemengd 9, 5-0 gewonnen) heeft zich ook van haar beste kant laten zien afgelopen zaterdag. In haar single wedstrijd was ze niet te stoppen, en veegde ze haar tegenstander van de baan met 6-0 6-0. Ook hier hebben we geen beeldmateriaal ontvangen van het adtje gestrekt, maar misschien baalde de opponent al genoeg van het verlies.

Verder heeft Marjolein (Gemengd 1, 5-0 gewonnen) ook tennisles uitgedeeld. In haar enkel en dubbel met Willemijn heeft ze 6-0 6-1 gewonnen. Hierbij komt nog dat Laurens, uit hetzelfde team, ook met dezelfde uitslag zijn enkel heeft gewonnen. Zelfs als ze niet met elkaar spelen, dan zijn ze nog steeds onverslaanbaar!

Heren 1 was lekker op dreef deze competitieronde! Ze wonnen maar liefst 5-1 en noteerden daarmee hun eerste overwinning van het seizoen. Koen in het bijzonder toonde goeie veerkracht, door na het verliezen van de tweede set een bagel uit te delen in de beslissende derde set! Gemengd 2 wist op een haar na helaas niet hun eerste competitie overwinning binnen te halen. De dag ging nipt met 3-2 verloren… Britt en Louise hadden nog wel een mooie prestatie, ze wonnen een spannende supertiebreak uiteindelijk met 12-10!

Zondag

De zondag was minder dramatisch op het gebied van ziekenhuisbezoekjes en kapotte netten, maar ook dit was een heerlijke tennisdag. Zo hebben wij meegekregen dat Heren 2 (4-2 verloren) hun draai langzaamaan begint te vinden. De eerste twee competitierondes waren zwaar, dankzij lastige tegenstanders. Nu hebben ze op een haar na een gelijkspelletje misgelopen. De zenuwslopende dubbelpot van Wouter en Jop (6-3 6-7 9-11 verloren) had makkelijk de juiste kant op kunnen vallen, en dan had Heren 2 gewoon een solide gelijkspel in de wacht gesleept. Alsnog nemen ze deze twee waardevolle puntjes mee richting volgende week, met een beetje geluk zet deze stijgende lijn zich door!

Heren 1 heeft op zondag weer een solide overwinning geboekt (4-2 gewonnen). De meest opvallende prestatie van de dag kwam van invaller Daan, hij liet zijn tegenstander alle hoeken van de baan zien en won zonder een game te verliezen. Dit is alweer de derde pot van het weekend waar de tegenstander optioneel een adtje gestrekt had mogen trekken.

Het derde zondagteam bestaat natuurlijk uit de toppertjes van Dames 1, en net als hun mannelijke collega’s gingen zij met een 4-2 overwinning naar huis. Dit hebben ze vooral bereikt dankzij hun dubbelskills! Na de enkelpotten stond het 2-2, dus kon het alle kanten op. Eline en Anke maakten het wel bijzonder spannend: het werd 12-10 in de supertiebreak, waarmee zij dus net de overwinning in de wacht sleepten.

Laatste berichten

Laat een bericht achter

0