Welkom bij N.S.L.T.C. Slow!
Welkom op de introductiepagina van de studententennisvereniging van Nijmegen, N.S.L.T.C. Slow! Op deze pagina vind je alle informatie over tossen, trainingen, activiteiten en nog veel meer. We hebben elke week verschillende mogelijkheden om te tennissen en te borrelen. Daarnaast hebben we elke maand een activiteit, meerdere keren per jaar open feesten en andere leuke evenementen. Van actieve tennisser tot kroegtijger, bij Slow is voor iedereen plek. We hopen je snel te zien!
Informatieboekje
Speciaal voor alle eerstejaars (en alle andere geïnteresseerde Slowaken) zijn wij aan de slag gegaan met een informatieboekje met daarin alle ins & outs van Slow. Hierin vind je hoe de Toss en trainingen werken, welke vette activiteiten we voor jullie op de planning hebben staan en stellen wij ons kort voor! Bij vragen of onduidelijkheden spreek ons gerust aan en we hopen jullie snel te zien op de Toss of in onze stamkroeg Tappers!
Informatie
Hieronder kun je informatie vinden over verschillende onderwerpen met betrekking tot N.S.L.T.C. Slow. Verder op deze pagina vind je veelgestelde vragen. Mocht je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op, wij helpen je graag!
Training
Iedere dinsdag- en donderdagavond worden door ervaren tennistrainers van het RSC de trainingen gegeven. Hiervoor moet je je iedere week opgeven via de website, wat dus ook betekent dat je niet verplicht bent om elke week te gaan. Mocht je dus een keer niet kunnen, dan schrijf je je gewoon niet in. Slow traint met verschillende trainingsgroepen waardoor je traint met leden van hetzelfde niveau. Het jaar wordt opgedeeld in vier perioden. Per periode wisselen we de trainingstijden tussen de verschillende niveaus. De eerste trainingen beginnen om 18:00 uur en de laatste trainingen om 21:00 uur.
Selectietraining
Op maandag worden de selectietrainingen gegeven voor de gevorderde tennissers. Er is een A- en B-groep. Beide groepen trainen anderhalf uur. Je kunt je hiervoor aanmelden via een formulier op de website.
Toss
Elke dinsdagavond hebben wij een Tossavond van 19.00 tot 22:45 uur. Je kan komen (en gaan) wanneer je wilt. Er worden dubbelwedstrijden van 40 minuten gespeeld, waarbij de spelers worden ingedeeld op speelsterkte. Dit is een leuke manier om je mede Slowaken te leren kennen. Naast het tennis zijn ook genoeg Slowaken die de Toss bezoeken voor een drankje. Er worden regelmatig beerpong en andere spellen gespeeld, en er zijn iedere ronde genoeg mensen om mee te kletsen. Verder wordt iedere maand door de Tosscommissie een Thematoss met een eetdeal georganiseerd.
Na de Toss vertrekken we elke dinsdagavond naar onze stamkroeg, Café Tappers, om de avond te bespreken en om één of meerdere drankjes te doen. Hier kan je aan het, ondertussen beruchte, radje draaien of aan de bar zitten met een biertje (of een fris natuurlijk). Op deze manier leer je je mede Slowaken op een hele andere manier kennen!
Maandelijkse activiteiten
Elke maand wordt door de activiteitencommissie een activiteit georganiseerd. Deze activiteiten lopen sterk uiteen. De ene keer wordt gekozen voor een sportieve activiteit en de andere keer voor bijvoorbeeld een cantus of bierproeverij. Door deze verschillende activiteiten is er voor iedereen wat wils!
Jaarlijkse activiteiten
Daarnaast zijn er een veel jaarlijkse activiteiten zoals het ledenweekend, waarbij we met een groep Slowaken afreizen naar een plek in Nederland, de wintersport in een studenten wintersportgebied zoals bijvoorbeeld Risoul, Bardonecchia of La Plagne en het bezoeken van het ABN Amro Toernooi.
Toernooien van Slow
Slow investeert veel in haar banden met andere studententennisverenigingen in Nederland. We gaan regelmatig naar externe toernooien en open feesten. Zo leer jij veel nieuwe mensen kennen! Ieder jaar wordt door Slow het toernooi SET (Slow Extern Toernooi) georganiseerd. Dit is een studententoernooi voor alle studententennisverenigingen in Nederland. Daarnaast wordt elk jaar aan het einde van de zomer het Slow Open toernooi georganiseerd. Hier speel je officiële tenniswedstrijden tegen andere tennissers. Dit kunnen leden zijn, maar ook tennissers van andere tennisverenigingen in de omgeving.
Bovendien organiseert Slow de Clubkampioenschappen in maart, en ons eigen KNLTB-toernooi eind augustus, de Slow Open.
Andere toernooien
Naast onze eigen toernooien bezoeken we ook regelmatig andere toernooien. Bij de verschillende KNLTB-toernooien in en rondom Nijmegen is altijd een groot aantal Slowaken aanwezig. Daarnaast reizen we ook door het land om Slow te vertegenwoordigen op toernooien van andere studententennisverenigingen.
Veelgestelde vragen
Hieronder staan veelgestelde vragen over onze vereniging. Heb je nog vragen die we nog niet hebben kunnen beantwoorden? Vul het contactformulier op onze site in of stuur een mail naar info@slowtennis.nl.
Tijdens de Algemene Introductie kan je Slow opzoeken op de Intromarkt en tijdens de sportdagen. Op de intromarkt staan enthousiaste Slowaken voor je klaar die al jouw vragen over Slow kunnen beantwoorden! Wees ook niet bang om tijdens de sportdagen de Slowaken die helpen bij het tennissen aan te spreken als je vragen hebt.
Tijdens de sportdagen van de Radboud Intro en tijdens ons eigen toernooi, de Slow Open (24 augustus t/m 1 september) zullen wij extra activiteiten organiseren naast de tennisbaan, voor iedereen die nog geen lid is van Slow, om een goede sfeer impressie van Slow te kunnen geven.
In september beginnen wij weer met tennissen en hopen wij alle nieuwe leden te mogen verwelkomen tijdens de Toss en trainingen. Door de wachtlijst is het helaas niet meer mogelijk om zomaar een keer mee te komen trainen.
In oktober hebben we een kennismakingsperiode bij Slow. Tijdens deze InSlowductieperiode zijn er verschillende activiteiten waardoor je je mede eerstejaars en andere Slowaken beter kan leren kennen. Deze periode wordt afgesloten met een weekend weg speciaal voor de eerstejaars Slowaken.
Nee. Er beginnen jaarlijks tientallen leden die nog nooit een tennisbal over het net hebben geslagen. Je bent dus niet alleen. In september en oktober organiseren we daarnaast extra beginnerstrainingen op dinsdag waardoor je snel de slag te pakken krijgt.
Als jij speelsterkte 5 of beter hebt, of dit denkt te hebben. Dan kun je je aanmelden voor de selectie via het selectieformulier op de website. De Technisch Commissaris gaat vervolgens op basis van deze aanmeldingen de selectie samenstellen. Naast het niveau kijkt hij/zij hierbij ook naar de beschikbaarheid van de deelnemers op het gebied van competitie, toernooien en trainingen. Bij vragen kun je altijd een bericht sturen naar technisch@slowtennis.nl.
Dit is geen probleem! Je bent niet alleen en starten er jaarlijks genoeg nieuwe leden die ook andere leden willen leren kennen.
Tijdens de introductieperiode organiseren we activiteiten voor alle leden. Bij sommige activiteiten geven we eerstejaars de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Zo is de drempel minder groot om een kijkje te komen nemen.
Daarnaast wordt aan het einde van de introductieperiode het InSlowductieweekend georganiseerd, hier gaan we met een grote groep eerstejaars op weekend, zodat je zeker de mogelijkheid hebt om andere nieuwe leden te leren kennen.
Om bij Slow te tossen, trainen en deel te nemen aan de activiteiten op het terrein van het RSC moet je beschikken over een lidmaatschap bij het RSC. Het RSC controleert regelmatig of iedereen een sportkaart heeft. Is dit niet het geval, dan wordt hier voor de desbetreffende persoon een boete voor opgelegd. Daarnaast moet je natuurlijk ook beschikken over een lidmaatschap bij Slow.
Meer dan 20 teams schrijven zich bij Slow in voor de voorjaar- en najaarscompetitie. De niveaus van de teams verschillen van de hoofdklasse tot beginnersklasse. Dit maakt de competities aantrekkelijk voor alle speelsterktes.
Je kunt je inschrijven met een team. Heb je nog geen team? Dan kun je nieuwe teamgenoten zoeken op onze activiteiten, zoals de tossavond, training of toernooien, maar ook via de groeps-WhatsApp. Daarnaast is het mogelijk om je alleen op te geven. Wij gaan dan proberen om een nieuw team samen te stellen of jou bij een team in te delen. Mocht je niet alle data beschikbaar zijn of geen team hebben, dan kun je je als reservespeler opgeven.
Wat leuk dat je Slow wilt helpen met je deelname in een van onze commissies! Dit is zeker mogelijk. Geef hiervoor je interesse aan bij het bestuur en zij kunnen je meer informatie geven over de commissie. Kijk voor een overzicht van onze commissies op onze commissiepagina, of in ons splinternieuwe Commissieboekje!
Nee, daar doet Slow niet aan. Bij ons is iedereen welkom en is de deelname aan activiteiten, trainingen en tossavonden vrijblijvend.
Jazeker! Elke dinsdagavond borrelen we na de toss in onze stamkroeg, Tappers. Daarnaast hebben we ook regelmatig (open) feesten, zoals Twist & Shout, SHOTS en het Proud 2 be fout gala. Ook bezoeken we regelmatig feesten van studententennisverenigingen in andere steden. Zo zijn we dit jaar onder andere naar Leiden, Tilburg, Eindhoven, Maastricht en Rotterdam geweest om Slow op de kaart te zetten!
Deelname bij Slow aan alle activiteiten is vrijblijvend. Eenmaal opgegeven en toch verhinderd? Dan wordt verwacht dat je je minimaal 24 uur van tevoren afmeld bij het bestuur.
Een standaard lidmaatschap bij Slow kost € 49,50 per jaar.
- Een tennisracket.
- Sportkleding.
- Een pinpas als je wat wilt drinken. Alle betalingen gaan via de pin.
- Sportkaart van het RSC. Het RSC voert regelmatig sportkaartcontroles uit. Zorg ervoor dat je altijd een geldige sportkaart mee hebt.
In september zullen wij extra rackets meenemen die je kunt gebruiken. Voor het aantal rackets is het handig als je via secretaris@slowtennis.nl opgeeft dat je komt! Ook bij de trainingen worden september rackets door de trainers meegenomen. Na september is een eigen racket vereist voor de tossavond en trainingen.
De trainingen op de dinsdag- en donderdagavond worden gegeven door instructeurs van het sportcentrum. Het zijn ervaren tennisleraren met een certificaat.
(Bar)diensten zijn niet verplicht. Wel is het een leuke en eenvoudige manier om je andere leden binnen de vereniging te leren kennen. Lijkt dit je wat, dan kan je je opgeven voor de tosscommissie.