lustrum_banner_site_mobile
Algemeen

Algemene Info

In het voorjaar van 2022 bestaat slow al weer 60 jaar!

Zo’n diamanten jubileum is natuurlijk reden voor een feestje, en niet zomaar één, want het wordt een jaar lang feest! Je Slow tijd is relatief gezien maar voor even, maar de ervaringen blijven je bij voor de rest van je leven. Vandaar het zeer toepasselijke thema: Diamonds are Forever! Dit twaalfde lustrum zal het kroonjuweel zijn op de afgelopen vijf jaar en daarom is de lustrumcommissie al enkele maanden hard aan het werk om er een onvergetelijk jaar van te maken. Wil jij dit jaar genieten van alle activiteiten en elk feestje meepakken? Houd dan deze pagina vooral goed in de gaten! Hier vind je alle informatie omtrent het komende lustrumjaar.

Tijdens de bekendmakingsactiviteit op 15 september hebben we met maar liefst 75 Slowaken in onze privé bioscoopzaal gekeken naar de James Bond film “Diamonds are Forever”. Naast deze kaskraker vol bizar goede special effects hebben we ook mogen genieten van de Lustrum XII Promofilm. Een meesterwerk vol met ijzersterk acteerwerk waarin 007 de strijd aangaat met de demonen uit het verleden van Slow. Heb je dit spektakel om een of andere (slechte) reden gemist? Geen nood, hieronder kun je nogmaals je ogen de kost geven met dit visuele pareltje.

Lustrum XII Promofilm

Contact

Gezien alle info over het lustrum hier te vinden is verwachten we natuurlijk niet dat er nog zaken onduidelijk zijn. Mocht dat onverhoopt toch het geval zijn, of wanneer je interesse hebt om mee te helpen met de organisatie in één van de subcommissies, mail dan gerust naar lustrum@slowtennis.nl. Voor snelle problemen en luchtige dilemma’s kun je een willekeurig lid van de lustrumcommissie appen.

Te veel gedoe om een mailtje te sturen? Vul dan maar dit formulier in.

Activiteiten

Diesweek

31 januari – 6 februari 2022

Slow is opgericht op 31 januari 1962, ook wel de Dies Natalis genoemd. Op 31 januari viert Toon dus zijn 60ste verjaardag! Dat werd gevierd in de Diesweek van 31 januari t/m 6 februari beginnend met op maandag de bekendmaking van het XIIe Lustrumprogramma bij café de Professor. Hier is verteld wat je kunt verwachten de komende maanden. Denk aan activiteiten, goodies, leuke acties en natuurlijk de lustrumreis! Naast deze borrel hebben we een klein toernooitje gespeeld tijdens de diestoss op dinsdag en hebben speurneuzen op woensdag door het donkere bos van Heumensoord gedwaald om de Bondgirl te bevrijden tijdens de dropping. Helaas was het in deze week door de toen geldende corona maatregelen niet mogelijk echt goed te feesten en leuke afters te organiseren, maar we gaan dit tijdens de lustrummaand ruimschoots inhalen! Zie hieronder het programma. Er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden dus houd deze pagina regelmatig in de gaten.

Lustrum Maand

11 april – 27 mei 2022

Tijdens de Lustrummaand zullen we uitpakken met verschillende activiteiten, borrels en feesten! Deze zijn bekendgemaakt tijdens de lustrumborrel op de 60ste verjaardag van Toon. Hieronder een korte opsomming. Blok de datums in je agenda zodat je niets mist!

 • Woensdag 13 april: LustrumQuiz
 • Maandag 18 april: Silent Disco + Gotcha
 • Vrijdag 22 april: Oudledenborrel (voor oud-leden, oud-bestuur en leden van vóór 2018)
 • Woensdag 11 mei: Partybus
 • Woensdag 18 mei: 007-Kamp
 • 25-27 mei: Lustrumreis naar Parijs

Inschrijven Lustrum

Er zijn momenteel geen toekomstige events.
Shop

Lustrum Shop

Dit hele jaar is het Slow logo op de clubkleding vervangen door het Lustrumlogo. Deze kleding is te koop in de Slow shop. Zoals jullie in het promofilmpje al gezien hebben kan je daarnaast het vanaf de Diesweek kleding van de Lustrumlijn kopen. Dit is een speciale limited Edition versie van Slow kleding die alleen dit jaar verkrijgbaar is.

Lustrum Bier

Lustrumbieries

Speciaal voor het XIIe Lustrum is de commissie al maanden aan het samenwerken met een lokale brouwerij om onze eigen speciaalbiertjes te brouwen. Na veel experimenteren en proeven is er een mooi assortiment op de plank gezet, te herkennen aan het iconische paarsche dopje! De eerste 2 biertjes staan sinds de toss van 5 oktober in de ijskast. Dit zijn de James Blond en de Toon’s Tripel. Van de blond worden momenteel de laatste exemplaren verkocht, de tripel is wegens succes verlengd en is het hele jaar verkrijgbaar. Vanaf 22 februari maken de volgende 2 speciaalbiertjes hun opwachting, de Dubbele Fout en de Donkere Diamant! Wees er snel bij om ze als eerste uit te proberen. Hieronder vind je meer informatie en een mooie lullepot over alle 4 de biertjes! Per seizoen en afhankelijk van de vraag zal het Lustrum Speciaalbier wisselen. Houd daarom deze pagina in de gaten om op de hoogte te zijn van welke goudgele vrienden je kan genieten! Vergeet ook niet om de biertjes in te checken op Untappd. Bij elk bier staat een link naar de juiste pagina.

Toon’s Tripel

Na al die jaren van taarten bakken op zijn verjaardag was Toon het helemaal zat. “Er mag god…fried van boullion wel eens een keer goed gezopen worden als ik mijn diamanten jubileum vier!”. Creatief als hij is ging hij zelf aan de slag. Immers, elke kroeg in Nijmegen heeft zo ongeveer een eigen gebrouwen speciaalbier, waarom zou hij dat niet kunnen? Met waalwater van de hoogste kwaliteit, lokale mout, een mix van aroma- en bitterhoppen en een klein beetje gist ging Toon aan de slag. Het wonderbaarlijke resultaat is deze krachtige, lichtblonde tripel. Wij hebben hem vast geproefd en hij is werkelijk schittermagisch. Elke slok is als een feest waar je al anderhalf jaar niet meer bent geweest. Wil jij dit godendrankje ook proberen? Goed nieuws, want hij is de komende tijd in het chalet te verkrijgen. (bekijk op Untappd)

Dubbele Fout

“Misère!”, “Het leven is een tranendal” en “Geef mij maar een touw”. Vaak gehoorde kreten op de tennisbanen van het RSC wanneer het in overvloed aanwezige talent zich maar niet wil laten zien. Gebruik jij het frame ook net iets te vaak (omdat je daar ook voor betaald hebt)? Probeer dan deze rijke dubbelbock eens. Alle zorgen verdwijnen bij het proeven van de intense smaak, het lichte zuurtje en het vleugje koffie. Een dubbele fout is voor even, maar je Slow-tijd onthoud je je hele leven! (bekijk op Untappd)

Donkere Diamant

Deze quadrupel is zijn naam waardig! Eind 2020, toen de XIIe Lustrumcommissie net gevormd was, is dit briljante biertje gebrouwen met lokale gerst en donkere moutsoorten. Daarna is het voor net iets meer dan een jaar verdwenen in de kelders van Toon’s brouwerij om zich te kunnen ontwikkelen tot de kruidige smaaksensatie die het nu is. We zouden het bijna medicinaal kunnen noemen. Daarom is deze gerstewijn voor elk leed het beste medicijn! (bekijk op Untappd)

James Blond

De naam is Blond, James Blond. Dit frisse en fruitige biertje is blonder dan de gemiddelde Bondgirl. Ben je er klaar voor? In je hand heb je namelijk een officiële licence to get drunk! Neem een slok en sluit je ogen. Je maakt een heerlijke najaarswandeling in het Geldersche landschap waar de lucht gevuld is met bloemige geuren. Het citrusachtige aroma vult je longen en alles ademt puurheid. En wat proef je daar op je tong? Is dat een vleugje sinaasappel? Doe je ogen maar weer open en bestel er nog één. Never say never again tegen dit lekkere blondje. (bekijk op Untappd)

Lustrumlied

Het lustrumlied: Wij zijn Slow!
Op de melodie van “Jij bent zo” van Jeroen van der Boom

Slow bestaat 60 jaar
Dat moeten we vieren
Met lust’rumbier en oh
Het is feest op de toss
In het chalet
En de Toon is gezet

Drinken bier op de baan
En in de Fuik
En een leuke Slowaak
Gaat mee naar huis
Ja je gaat het beleven, want

Refrein
Wij zijn Slow
We knallen elke bal langs de lijn, zo
Zal je Slow altijd zien winnen
Wij zijn Slow
Ja zelfs als alle centen op zijn, en zo
Hoef je Slow niet op te doeken
Wij zijn Slow 
In Nijmegen daar ligt ons terrein, zo
In de allermooiste stad aan de Waal

Zal ik Slow ooit vergeten
Ik zou het niet kunnen
Zou niemand ‘t gunnen, 
Slow, maakt dat ik nooit een dag
Niet heb geleefd
Dus ik tennis graag weer
En dan proef ik die sfeer

Hier zit paars in de kleding
En in ’t hart
Haal je Slowshirt
Of trui maar uit de kast
Iedereen wordt verslagen, want

Refrein

[INSTRUMENTAAL]
Je wilt toch echt niets anders

Slow is al 60 jaar voor iedereen
Toon maakt ons op de baan zo samen een
Want je weet met Slow word je oud

Refrein

Wij zijn Slow
Ja zelfs als alle centen op zijn, en zo

Wij zijn Slow
Ik zou nooit zonder Slow willen zijn, zo
Ik wil verder leven samen

Vooruitzicht

Oudledenborrel

Speciaal voor de eindbazen van weleer en het meubilair van de vereniging is er op vrijdag 22 april 2022 een oudledenborrel. Hier kun je al die illustere types uit het verleden weer een keer zien. Tenminste, als je ze nog herkent tussen al die kale koppen en grijze haren. Haal epische verhalen uit het vorige tijdperk naar boven onder het genot van een koude rakker en een bruine fruitschaal.

Deze activiteit staat los van de overige lustrumactiviteiten en wordt georganiseerd voor oud-leden, oud-besturen en leden die minstens lid zijn sinds het vorige lustrum in 2017. De groep die in aanmerking komt heeft inmiddels een mail met een inschrijflink ontvangen. Voor meer informatie kan er gemaild worden naar lustrum@slowtennis.nl (ook als je er graag bij wilt zijn maar geen link hebt gekregen).

Lustrum Reis

Van woensdag 25 t/m vrijdag 27 mei zullen we samen op reis gaan naar Parijs. Dit is inclusief het volgende:

 • 2 overnachtingen incl. busreis
 • Ticket voor Roland Garros op donderdag (2de ronde)
 • Metrokaarten
 • 1 dag avondeten
 • sightseeing & uitgaan in Parijs

De lustrumreis is uitverkocht dus het is helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven.

Almanak

Ook dit lustrumjaar is er weer volop gebuffeld om een fantastische opsomming van de afgelopen 5 jaar te produceren. Op je 80ste lees je met tranen in je ogen de verhalen over alle epische feesten die je hebt meegemaakt toen je nog een jonge feut was. Alle reden om dit jaar elke activiteit mee te pakken. Bijzijn is immers meemaken!

De almanak ligt momenteel onder de drukpers en kan vanaf mei worden opgehaald. Verwacht in ieder geval het volgende:

 • De almanak is dit lustrum volledig in kleur!
 • Het bevat hoogte- en dieptepunten van de afgelopen 5 jaar
 • Er zullen tevens een boel leuke artikelen in komen, bijvoorbeeld over Slowbaby’s

Er zijn nog maar een paar exemplaren te koop! Wil jij geen burgerleven lang spijt hebben dat je niet terug kunt kijken op de beste tijd van je leven? Klik dan snel op de knop hieronder.