lustrum_banner_site_mobile
Algemeen

Algemene Info

In het voorjaar van 2022 vierde slow haar 60ste verjaardag!

Zo’n diamanten jubileum is natuurlijk reden voor een feestje, en niet zomaar één, want het was een jaar lang feest! Je Slow tijd is relatief gezien maar voor even, maar de ervaringen blijven je bij voor de rest van je leven. Vandaar het zeer toepasselijke thema: Diamonds are Forever! Dit twaalfde lustrum was het kroonjuweel op de afgelopen vijf jaar en daarom is de lustrumcommissie maandenlang hard aan het werk geweest om er een onvergetelijk jaar van te maken. We hopen dat jullie er volop van genoten hebben! Wil je het nog een keer herbeleven? Check hier de foto’s!

Tijdens de bekendmakingsactiviteit op 15 september hebben we met maar liefst 75 Slowaken in onze privé bioscoopzaal gekeken naar de James Bond film “Diamonds are Forever”. Naast deze kaskraker vol bizar goede special effects hebben we ook mogen genieten van de Lustrum XII Promofilm. Een meesterwerk vol met ijzersterk acteerwerk waarin 007 de strijd aangaat met de demonen uit het verleden van Slow. Heb je dit spektakel om een of andere (slechte) reden gemist? Geen nood, hieronder kun je nogmaals je ogen de kost geven met dit visuele pareltje.

Lustrum XII Promofilm

Diesweek

31 januari – 6 februari 2022

Slow is opgericht op 31 januari 1962, ook wel de Dies Natalis genoemd. Op deze dag vierde Toon dus zijn 60ste verjaardag! Dat werd gevierd in de Diesweek van 31 januari t/m 6 februari beginnend met op maandag de bekendmaking van het XIIe Lustrumprogramma bij café de Professor. Hier werd het programma bekendgemaakt. Denk aan activiteiten, goodies, leuke acties en natuurlijk de lustrumreis! Naast deze borrel hebben we een klein toernooitje gespeeld tijdens de diestoss op dinsdag en hebben speurneuzen op woensdag door het donkere bos van Heumensoord gedwaald om de Bondgirl te bevrijden tijdens de dropping. Helaas was het in deze week door de toen geldende corona maatregelen niet mogelijk echt goed te feesten en leuke afters te organiseren, maar dit is tijdens de lustrummaand ruimschoots ingehaald!

Lustrum maand

11 april – 27 mei 2022

Tijdens de Lustrummaand hebben we uitgepakt met verschillende activiteiten, borrels en feesten! Hieronder een korte opsomming.

  • Woensdag 13 april: LustrumQuiz
  • Maandag 18 april: Silent Disco + Gotcha
  • Vrijdag 22 april: Oudledenborrel
  • Woensdag 11 mei: Partybus naar Tilburg
  • Woensdag 18 mei: 007-Kamp
  • 25-27 mei: Lustrumreis naar Roland Garros in Parijs
Lustrum Bier

Lustrumbieries

Speciaal voor het XIIe Lustrum heeft de commissie maandenlang samengewerkt met een lokale brouwerij om onze eigen speciaalbiertjes te brouwen. Na veel experimenteren en proeven is er een mooi assortiment op de plank gezet, te herkennen aan het iconische paarsche dopje! De eerste 2 biertjes stonden sinds de toss van 5 oktober in de ijskast. Dit zijn de James Blond en de Toon’s Tripel. Van de blond worden momenteel de laatste exemplaren verkocht, de tripel is wegens succes verlengd en nog het hele jaar verkrijgbaar. Vanaf 22 februari maakten de volgende 2 speciaalbiertjes hun opwachting, de Dubbele Fout en de Donkere Diamant! Als laatste is er de GoldenEyePA bij gekomen. Een verfrissende IPA voor de warme dagen. Hieronder vind je meer informatie en een mooie lullepot over alle 5 de biertjes! Momenteel kun je nog van al deze goudgele vrienden genieten, maar let op! Momenteel geldt op=op dus als je er eentje gemist hebt is dit de laatste kans om ze te proberen. Vergeet ook niet om de biertjes in te checken op Untappd. Bij elk bier staat een link naar de juiste pagina.

James Blond

De naam is Blond, James Blond. Dit frisse en fruitige biertje is blonder dan de gemiddelde Bondgirl. Ben je er klaar voor? In je hand heb je namelijk een officiële licence to get drunk! Neem een slok en sluit je ogen. Je maakt een heerlijke najaarswandeling in het Geldersche landschap waar de lucht gevuld is met bloemige geuren. Het citrusachtige aroma vult je longen en alles ademt puurheid. En wat proef je daar op je tong? Is dat een vleugje sinaasappel? Doe je ogen maar weer open en bestel er nog één. Never say never again tegen dit lekkere blondje. (bekijk op Untappd)

Toon’s Tripel

Na al die jaren van taarten bakken op zijn verjaardag was Toon het helemaal zat. “Er mag god…fried van boullion wel eens een keer goed gezopen worden als ik mijn diamanten jubileum vier!”. Creatief als hij is ging hij zelf aan de slag. Immers, elke kroeg in Nijmegen heeft zo ongeveer een eigen gebrouwen speciaalbier, waarom zou hij dat niet kunnen? Met waalwater van de hoogste kwaliteit, lokale mout, een mix van aroma- en bitterhoppen en een klein beetje gist ging Toon aan de slag. Het wonderbaarlijke resultaat is deze krachtige, lichtblonde tripel. Wij hebben hem vast geproefd en hij is werkelijk schittermagisch. Elke slok is als een feest waar je al anderhalf jaar niet meer bent geweest. Wil jij dit godendrankje ook proberen? Goed nieuws, want hij is de komende tijd in het chalet te verkrijgen. (bekijk op Untappd)

Dubbele Fout

“Misère!”, “Het leven is een tranendal” en “Geef mij maar een touw”. Vaak gehoorde kreten op de tennisbanen van het RSC wanneer het in overvloed aanwezige talent zich maar niet wil laten zien. Gebruik jij het frame ook net iets te vaak (omdat je daar ook voor betaald hebt)? Probeer dan deze rijke dubbelbock eens. Alle zorgen verdwijnen bij het proeven van de intense smaak, het lichte zuurtje en het vleugje koffie. Een dubbele fout is voor even, maar je Slow-tijd onthoud je je hele leven! (bekijk op Untappd)

Donkere Diamant

Deze quadrupel is zijn naam waardig! Eind 2020, toen de XIIe Lustrumcommissie net gevormd was, is dit briljante biertje gebrouwen met lokale gerst en donkere moutsoorten. Daarna is het voor net iets meer dan een jaar verdwenen in de kelders van Toon’s brouwerij om zich te kunnen ontwikkelen tot de kruidige smaaksensatie die het nu is. We zouden het bijna medicinaal kunnen noemen. Daarom is deze gerstewijn voor elk leed het beste medicijn! (bekijk op Untappd)

GoldenEyePA

Als laatste toevoeging aan het illustere assortiment hebben we gekozen voor een IPA. Het ziet er naar uit dat het een warme zomer wordt dus hoort daar ook een verfrissend biertje bij. De GoldenEyePA is een combinatie tussen blond en IPA. Een gouden match voor ieder die niet echt van een stevige IPA houdt, maar een beetje nog wel kan tolereren. The best of both worlds! Check hem snel in het Chalet zolang de voorraad strekt!

Lustrumlied

Het lustrumlied: Wij zijn Slow!
Op de melodie van “Jij bent zo” van Jeroen van der Boom

Slow bestaat 60 jaar
Dat moeten we vieren
Met lust’rumbier en oh
Het is feest op de toss
In het chalet
En de Toon is gezet

Drinken bier op de baan
En in de Fuik
En een leuke Slowaak
Gaat mee naar huis
Ja je gaat het beleven, want

Refrein
Wij zijn Slow
We knallen elke bal langs de lijn, zo
Zal je Slow altijd zien winnen
Wij zijn Slow
Ja zelfs als alle centen op zijn, en zo
Hoef je Slow niet op te doeken
Wij zijn Slow 
In Nijmegen daar ligt ons terrein, zo
In de allermooiste stad aan de Waal

Zal ik Slow ooit vergeten
Ik zou het niet kunnen
Zou niemand ‘t gunnen, 
Slow, maakt dat ik nooit een dag
Niet heb geleefd
Dus ik tennis graag weer
En dan proef ik die sfeer

Hier zit paars in de kleding
En in ’t hart
Haal je Slowshirt
Of trui maar uit de kast
Iedereen wordt verslagen, want

Refrein

[INSTRUMENTAAL]
Je wilt toch echt niets anders

Slow is al 60 jaar voor iedereen
Toon maakt ons op de baan zo samen een
Want je weet met Slow word je oud

Refrein

Wij zijn Slow
Ja zelfs als alle centen op zijn, en zo

Wij zijn Slow
Ik zou nooit zonder Slow willen zijn, zo
Ik wil verder leven samen