De selectie

Selectie

In 2009/2010 is er binnen Slow gestart met het geven van selectietrainingen. Met deze selectietrainingen is het voor Slow mogelijk om haar op hoger niveau (3/4/5) spelende leden tegemoet te komen. Al jaren ontbrak het hen aan extra trainingsmogelijkheden om het beste uit hun spel te kunnen halen en daarmee het tennis binnen Slow naar een hoger plan te tillen.

Voor de selectiespelers is er iedere maandag een selectietraining  naast de reguliere trainingen op donderdag. Op deze manier traint de selectie altijd gezamenlijk en kennen de spelers elkaar zowel op als naast de baan. Vanuit de spelers van de selectie worden de beste drie competitieteams van Slow samengesteld.

Hoe kan ik in de selectie terecht komen? Aan het begin van het nieuwe collegejaar kan je je opgeven voor de voorlopige selectie door een mailtje te sturen naar technisch@slowtennis.nl. In september komt er een selectieformulier online, waarmee je je kunt inschrijven voor de definitieve selectie. Na de open maand wordt gekeken welke spelers in de definitieve selectie terecht komen. Dit wordt gedaan in overleg met de trainer, waarbij gelet zal worden op aanwezigheid, inzet, wedstrijdmentaliteit en tenniskwaliteit.

Dit jaar wordt er voor de selectie ook een pilot gehouden met mentale training. Hier worden momenteel positieve resultaten mee geboekt. Wanneer dit aanhoudt zal de mentale training in volgende jaren ook een vast onderdeel blijven bij de selectie.

Selectiespelers groep A 2019/2020

Amir Khodaie
Britt Schoenaker
Daan Wolding
Eline Derksen
George Rouwhorst
Karen Paters
Laurens Sluyterman
Marjolein van Borselen
Maurien Rikkert
Pablo Theelen
Tom Brinkerink
Yannick Frijters

Selectiespelers groep B 2019/2020

Anke van Erk
Justus op den Brouw
Lisanne Pouwels
Marijn van Megen
Naëmie van Boone
Emma de Jonge
Pepijn Berendsen
Patrick Custers
Rivka van der Horst
Romee Schimmel
George Savva
Wing Kee Yiek

0