Training

Training op donderdag

Trainingen vinden iedere donderdagavond plaats. Opgeven doe je voor iedere week apart. Je kunt opgeven voor de komende training via de paarse knop bovenaan. Je kunt je alleen inschrijven voor de trainingsgroepen van je eigen speelsterkte, deze worden weergeven op basis van je hoogste jaarrating. Zorg ervoor dat je dit vóór woensdagavond 18:00 doet. Je krijgt dan op donderdagochtend een mail van de technisch commissaris met de trainingsindeling.

Als je niet kan, dien je je op tijd uit te schrijven voor de training via de website. Als je je niet op tijd hebt opgegeven en de training is vol, dan heb je helaas pech voor die training.

Wij streven ernaar om iedereen een eerlijke kans te bieden om op een schappelijke tijd te kunnen trainen. Daarom is er na overleg met de technische commissie en de trainer besloten om de trainingstijden te laten rouleren. Om verwarring te voorkomen rouleren zij om de drie maanden. De huidige trainingstijden zijn te vinden op de inschrijfpagina.

Beginnerstraining

Als beginner kun je snel een balletje mee leren slaan door deel te nemen aan de beginnerstraining. Deze zal worden gegeven door Slowaken met een hogere speelsterkte. De beginnerstraining vindt iedere dinsdagavond plaats in de maanden september en oktober (Open Maand). Indien er nog vraag naar is, wordt er doorgegaan met het geven van de beginnerstrainingen na de Open Maand.

Voor de beginnerstrainingen hoef je je niet van tevoren op te geven.

Conditietraining

Als onderdeel van het trainingsprogramma voor de selectie is er twee jaar geleden gestart met conditietrainingen. Doel van deze training is om te werken aan de basisconditie en dit uit te bouwen naar gerichte snelheid, explosiviteit en krachtuithoudingsvermogen. Ook de coördinatie van armen en benen zal aandacht krijgen. Deze training moet een aanvulling zijn op de reguliere tennistrainingen en ervoor zorgen dat de kwaliteit van het tennis lang hoog blijft, ook als het lichaam vermoeid raakt.

De conditietraining zal worden verzorgd door onze eigen trainer en zal plaatsvinden op maandagavond. Deelname aan de conditietraining is mogelijk voor alle leden. Voorwaarde hieraan is wel dat leden wekelijks deelnemen. Het is dus niet de bedoeling, zoals met de donderdagtraining, dat leden per week aangeven of ze komen trainen. Bij inschrijving voor de conditietraining gaan leden dus akkoord met de voorwaarde dat zij er wekelijks moeten zijn.

Inschrijven voor de conditietraining is mogelijk door een mail te sturen naar de Technisch Commissaris (technisch@slowtennis.nl).

Aanmelden voor training

Er zijn momenteel geen toekomstige events.
0