Historie

Lang geleden, in het jaar 1962, kende de Keizerstad een handvol studenten met allen een gedeelde passie. Naast het drinken van bier, en voornamelijk heel hard studeren, vonden zij het belangrijk om een sportieve afleiding te hebben. Deze afleiding vonden zij in de tennissport.

Gekleed in té korte broekjes en gewapend met een houten tennisracket, riepen zij de studententennisvereniging N.S.L.T.C. Slow, de Nijmeegse Studenten Lawn Tennis Club Slow, in het leven. Deze naam is een persiflage op de flitsende namen van andere Nijmeegse tennisverenigingen, zoals Quick, Rapiditas en Avanti. Studenten zijn immers lui, dik en drinken alleen maar bier, zo luidt het vooroordeel.

Echter nu, ruim 50 jaar later, is deze vereniging van een uit de hand gelopen vriendenclubje, uitgegroeid tot een vereniging waar het Nijmeegse studentenleven niet langer meer omheen kan. Ongeveer honderd leden doen ieder voorjaar namens Slow mee aan de voorjaarscompetitie. Om het clubgevoel meer tot uiting te laten komen, werd dertien jaar geleden het clubblad SlowMotion in het leven geroepen. Daarnaast is er de mogelijkheid om verenigingskleding aan te schaffen.

Sinds jaar en dag kent Slow ook tal van leuke activiteiten naast de baan, zoals het introductieweekend, de Davis Cup, het zeilweekend, borrels, feesten en diners. Als klap op de vuurpijl organiseert Slow sinds 2011 het bekende ‘Slow in the Dark’ feest, dat met gemiddeld 1250 bezoekers al snel is uitgegroeid tot één van de grootste feesten die het studentenleven van Nijmegen rijk is.

0