Welkom bij N.S.L.T.C. Slow

N.S.L.T.C. Slow is dé studententennisvereniging van Nijmegen. Met haar 400 leden mag zij zich één van de grootste studentensportverenigingen van Nijmegen noemen!

Slow heeft op elk tennisniveau veel te bieden. Naast de wekelijkse tossavond op dinsdag en de reguliere trainingen op donderdag zijn er periodiek beginnerstrainingen voor leden die graag willen leren tennissen. Ook is er een wekelijkse conditietraining voor de fanatieke tennissers en zijn er selectietrainingen voor de gevorderde spelers onder ons.

Daarnaast nemen leden elk jaar weer deel aan de voorjaars- en najaarscompetitie. Zowel regionaal als landelijk tonen Slowaken hun tennisskills en strijden zij voor de winst.

Tot slot organiseert Slow ieder jaar diverse tennistoernooien, zoals ons eigen open toernooi, de Slow Open, de clubkampioenschappen, het externe toernooi SET en gezelligheidstoernooitjes zoals een familiedag.

Hoewel tennis de insteek van de vereniging is, biedt Slow ook tal van andere activiteiten aan. Zo is er het jaarlijkse gala, de wintersport, wordt elk jaar de Davis Cup bezocht en organiseert Slow twee maal per jaar het onder studenten zeer bekende ‘Slow in the Dark’-feest. Ook is afgelopen jaar het nieuwe concept van het SHOTS-feest geïntroduceerd.

De combinatie van sportiviteit en gezelligheid staat bij N.S.L.T.C. Slow hoog in het vaandel. Dit blijkt vooral iedere dinsdag tijdens onze clubavond. Na de laatste tossronde worden de tennisbaan en het chalet verruild voor onze stamkroeg de Fuik, waar Slowaken vaak nog tot sluitingstijd aan de bar te vinden zijn.

Regelmatig bezoeken we externe toernooien van onze zusterverenigingen door het hele land. We gaan vaak met een grote groep Slowaken en het is altijd erg gezellig. Ook is Slow lid van de G6, de zes grote studententennisverenigingen in Nederland. Naast Slow maken ook TAM, T.C. Ludica, TC de Uithof, T.S.T.V. Lacoste en R.S.T.V Passing Shot deel uit van de G6! Daarnaast hebben wij nog vele andere zusterverenigingen verspreid door Nederland.

Ben jij dus op zoek naar een sportieve en gezellige aanvulling op je studentenleven, maar heb je geen zin in een wekelijkse verplichting?! Dan is Slow écht iets voor jou! Klik hier om lid te worden.

Essentialia

Opgericht:
31 januari 1962

Dies:
Eerste zaterdag van februari

Kleur:
Paars/wit

Logo:
Een vrolijk ogende schildpad zittend in de letter ‘O’ van de verenigingsnaam ‘Slow’, vergezeld van het oprichtingsjaar en de uitgeschreven afkorting ‘Nijmeegse Studenten Lawn Tennisclub’.

Mascotte:
Toon de Schildpad

Devies:
Be fast, get Slow!

Clubblad:
SlowMotion

Clubavond:
Tossavond. Iedere dinsdagavond vanaf 19:15 uur op het Universitair Sportcentrum met aansluitende borrel in café de Fuik.

Sportcomplex:
Universitair Sportcentrum
Heyendaalseweg 141
6525 AJ Nijmegen

Secretariaat:
Villa van Schaeck
Van Schaeck Mathonsingel 10
6512 AP Nijmegen

Postadres:
N.S.L.T.C. Slow
Postbus 1405
6501 BK Nijmegen

Website:
https://www.slowtennis.nl/

Bankrelatie:
Rekeningnummer: NL04 RABO 0141 0207 17
t.n.v. N.S.L.T.C. Slow
Nijmegen

0