Weer slecht weer…

 In Nieuws

Helaas waren de weersvoorspellingen voor afgelopen weekend weer niet om enthousiast van te worden. De regenverwachting werd voorspeld op hoger dan 80% op zaterdag en vergelijkbaar op zondag. Ondanks alles verschenen al onze fanatieke Slowaken weer optimistisch op de baan.

Zaterdag

De dag begon goed met een heerlijk zonnetje dat de mooie banen van het sportcentrum verlichtte. Koud was het wel, maar nadat het eerste balletje geraakt was, was het heerlijk om te tennissen. Er zijn mooie en spannende potten gespeeld. Ook op deze dag hebben er enkele teams hun dag weten af te sluiten zonder een enkele wedstrijd te verliezen, zo zijn Heren 2 en Gemengd 3, 4 en 9 er met de volledige winst van door gegaan.

De rest van de wedstrijden eindigden vooral heel spannend, dit is ook te zien aan de hoeveelheid driesetters die er gespeeld zijn afgelopen weekend. Dit waren er bijna 30! Ook de hoeveelheid dubbele bagels laat zien, dat het de Slowaken die weekend niet heel makkelijk afging. Dit is in tegenstelling tot het eerste competitieweekend, de bagels kwamen toen als regen uit de lucht. Maar helaas moesten we het afgelopen weekend doen met daadwerkelijke regen en maar drie behaalde bagels van onze Slowaken. De dubbele bagels zijn gehaald door Claire W. tijdens haar enkel (Gemengd 3), Romee S. tijdens haar enkel (Dames 1 zondag) en door Claire H. en Maud V. tijdens de dubbel (Gemengd 9). De naam Claire lijkt hier geluk te brengen? Goed gedaan allemaal!

Gemengd 6 startte deze dag minder voorspoedig. Tijdens de verzameling van het team bleek het dat Bram toch iets te veel biertjes achterover had geslagen op de voorgaande avond. Het leek duidelijk te zijn dat hij de winst niet binnen zou halen. Als reddende engel liep Jochem V. bij de tennisbanen rond om even iets af te geven. Binnen no time stond Jochem mee op de baan en hij heeft beide wedstrijden weten te winnen! Wat een topinvaller!

Wanneer je in de morgen over het park liep, hoorde je vaak wat geschreeuw komen van baan 5 en 6. Dit bleken de tegenstanders van Heren 3 te zijn. Ze waren niet vies van het vouwen van een racket, zo is er zelfs één keer een racket buiten de baan beland. Wanneer je even een kijkje zou gaan nemen bij deze wedstrijden had je de tegenstanders graag een uitnodiging voor ons Paupergala gegeven, ze zouden daar in ieder geval de show stelen. Gelukkig hebben onze heren van Heren 3 er wel mooi een 3-3 gelijkspel uit kunnen slepen tegen deze koplopers!

Ook is er een rare situatie ontstaan bij de wedstrijden van Heren 5. Hier werd namelijk de vierde single gespeeld door een heer met niveau 6, terwijl de eerste drie enkels werden gespeeld door heren van niveau 7. Iedere weloplettende Slowaak weet dat dit niet de bedoeling is. Invaller Tijn K. heeft hierdoor zijn enkel verloren, maar er is al contact gelegd met de tegenstander. Wordt vervolgd…

In de twee voorgaande weken is er telkens iemand met een gebroken lichaamsdeel naar het ziekenhuis gemoeten. Met de regen en de gladde banen van het sportcentrum bleef het tot het einde spannend of dit weer zou gebeuren. In de mix van Gemengd 1 vloog er een bal heel hard richting het hoofd van Joris D. Iedereen hield zijn adem in, want iedereen hoopte natuurlijk dat Joris door kon spelen. Na even koelen en wat paracetamols heeft Joris zijn racket weer opgepakt en de wedstrijd afgemaakt, wauw! Helaas is deze wedstrijd uiteindelijk in een supertiebreak verloren.

Naast alle teams die in de middag helemaal zijn natgeregend, hebben helaas ook een aantal teams hun wedstrijden moeten staken of zijn er competitiedagen helemaal afgelast. Hopelijk worden deze snel ingehaald en gaat Slow er alsnog met de winst vandoor!

Zondag

Net als vorig weekend, hadden de zondag teams het beter getroffen met het weer. Met hier en daar een kleine bui en tussendoor ook enkele keer de zon, konden alle wedstrijden gespeeld worden. Dit keer was het leeg op de banen van het sportcentrum want de zondagteams speelden weer uit.

Er zijn weer wisselende resultaten behaald op deze dag. Zo heeft Dames 1 overduidelijk de winst binnen gehaald, met een 5-1 overwinning. Dit kwam natuurlijk mede door de dubbele bagel van Romee S. Goed gedaan!

Heren 2 heeft de competitiedag afgesloten met een gelijkspel, 3-3! De heren begonnen met een 2-0 achterstand na de dubbels, maar bleken beter te zijn in enkelen. Want met de enkels hebben ze er toch nog een gelijkspel uit kunnen slepen, goed bezig!

Bij Heren 1 is er iets opmerkelijks gebeurd. Evenals een eerdere wedstrijd die zij speelden tegen Veenendaal 3, werd ook de wedstrijd tegen Veenendaal 4 afgezegd. En dat pas 1,5 uur van tevoren! Heren 1 had de teamkleding al aangetrokken en was klaar om te gaan. Veenendaal lijkt wat problemen te hebben om spelers bij elkaar te krijgen. Wat balen! Maar dit resulteerde in een 6-0 overwinning en een gezellige borrelavond met het team!

Laatste berichten

Laat een bericht achter

0